Kansel, lezenaar en Tafel Kansel, lezenaar en Tafel
Zie verder op Informatiepagina 
 
Kerken met Vaart

Kerken met Vaart
Ruimt een jaar geleden startten de protestantse kerken van Zwartemeer, Klazienaveen, Erica en Nieuw-Amsterdam Veenoord een nieuwe beweging: ‘Kerken met Vaart’.
Samen sta je sterker en kun je meer beweging en vaart maken.
Het is de bedoeling laagdrempelige activiteiten aan te bieden waar mensen (kerkelijk of niet-kerkelijk) plezier en vreugde aan beleven.
Het afgelopen Coronajaar maakte ‘Kerken met Vaart’ in de weken voor Kerst, Pasen en Pinksteren een serie vespers die online te volgen waren.


Op zondag 12 september was de startzondag met het thema ‘Uw Koninkrijk kome’. Op deze zondag  waren de Zuiderkerk en de Noorderkerk in Nieuw-Amsterdam, het Kruispunt in Erica, de Eben-Haëzerkerk in Klazienaveen en protestantse gemeente Zwartemeer open tussen 10.00 en 13.00 uur.
In al deze kerken was een klein moment van bezinning met onderdelen die normaliter een onderdeel van een reguliere kerkdienst vormen. 

Om 13.00 uur was er een gezamenlijke afsluiting met eten rondom de Eben-Haëzerkerk in Klazienaveen. Het was een heel gezellige dag met ruimte voor bezinning, ontmoeting en mooie gesprekken. 
 
Eben-Haëzer kerk Klazienaveen

Eben-Haëzer kerk Klazienaveen

Welkom op de site van de Protestantse Gemeente Eben-Haëzer Klazienaveen/Nieuw Dordrecht.

 

 
Weer naar de kerk!! Weer naar de kerk!!
Vanaf zondag 5 september bent u iedere week welkom in de EH kerk, u hoeft zich hiervoor niet aan te melden.
Natuurlijk zijn de regels van het RIVM nog wel van toepassing.
Dat houdt in handen ontsmetten als u binnenkomt en 1,5 meter afstand houden, en de kerk verlaten op aanwijzing van de diaconie.

Er kunnen zich natuurlijk veranderingen voordoen. Wij hopen u dan op tijd in te lichten.
Namens de kerkenraad Dinie de Jong Beuker
 
 
Woensdagochtend is de kerk open

Woensdagochtend is de kerk open
Wellicht mist u de kerk, het samenzijn, de preek, het zingen...
Of gewoon om even binnen te zitten, rond te kijken, even stil te zijn in de drukte van de dag.

Op woensdagochtend worden de deuren geopend en geven we u gelegenheid om even binnen te lopen, misschien een kaarsje aan te steken. Even te praten met iemand of gewoon van de stilte te genieten.

Tot woensdag?
 
Wandelen en bezinnen 30 oktober 2021 Nieuw-Dordrecht Wandelen en bezinnen 30 oktober 2021 Nieuw-Dordrecht

Houdt u van wandelen? En wilt u ondertussen in goed gezelschap praten over belangrijke onderwerpen die u raken? Doe dan mee aan de Pelgrimswandeling ‘Van geslacht op geslacht’ over familie, voorouders en eigen keuzes.


Deze wandeling is op 30 oktober om 13 uur bij (voormalig) kerkgebouw te Nieuw-Dordrecht. Opgave voor deelname via: scriba.pg.erica@gmail.com.
Elke maand wordt er een wandeling georganiseerd. Die begint met een bezinningsmoment in een kerkgebouw. Daarna wordt er gewandeld met wisselende afstanden tussen 5 en 9 kilometer. Voor de deelnemers is er een boekje met wetenswaardigheden, bezinnende teksten en gesprekspunten.
We gaan in kleine groepen.
Een mooie kans om elkaar op een ongedwongen manier beter te leren kennen!
Aansluitend is er koffie en thee in de kerk waar we zijn gestart.