Giften juni 2021 Giften juni 2021
Giften maand juni ZWO.
Terre des Hommes.
Veel producten die wij dagelijks gebruiken bevatten MICA. Veel kinderen hakken dit mineraal dagelijks handmatig uit de rotsen. De vraag naar MICA is heel hoog. Het is een materiaal dat goed isoleert en hitte bestendig is. Daarom wordt het verwerkt in onze auto’s en elektronische apparaten. Ook belandt het in bijv. cosmetica en verf.
In afgelegen gebieden van India net veel armoede is het uithakken van MICA vaak de enige manier om wart geld te verdienen. Noodgedwongen werken kinderen onder erbarmelijke omstandigheden mee, ze verdwijnen letterlijk en figuurlijk in de mijnen!
Kinderarbeid kunnen we alleen stoppen als iedereen meehelpt. Dus naast de kinderen en hun familie schakelt Terre des Hommes overheden en bedrijven in. Samen werken we aan kind vriendelijke dorpen waar ze naar school kunnen gaan en er geen kinderarbeid is en de ouders genoeg verdienen om hun gezin te onderhouden.
De ZWO heeft 200.-- Euro overgemaakt

Ziekenhuis Afghanistan.
Het provinciaal ziekenhuis BOOST in Laskkar Gah is het enige ziekenhuis voor 1 miljoen mensen. Om het ziekenhuis te bereiken moet er dwars door een oorlogsgebied worden gereisd. Als ze re eindelijk aankomen is de situatie vaak kritiek, elke dag zien we de dramatische gevolgen hiervan.
In het ziekenhuis staan artsen en verpleegkundigen dag en nacht klaar. Ze begeleiden  bevallingen en bieden ook medische zorg aan oorlogsgewonden en ernstig ondervoede kinderen. Ook is de strijd tegen Covid-19 een belangrijke taak van dit ziekenhuis.
Voor artsen zonder grenzen die er werken heeft de ZWO 200.—Euro overgemaakt.

Waterproject Oeganda
Toegang tot schoon water verandert het leven in de afgelegen dorpen in Oeganda. Door trainingen te geven over hygiëne en veilig water zorgen we er voor dat de kinderen die naar school gaan weten waarom dit zo belangrijk is voor hun gezondheid!
Met die kennis gaan ze naar huis en vertellen het hun ouders, broertjes en zusjes.
Simavi wil dit waterproject zo snel mogelijk realiseren. Het is voor de kinderen het begin van een betere toekomst.
De ZWO heeft 200.--Euro overgemaakt.
 
terug