Giften september Giften september

ZWO giften september

Jemen:

Door de hevige gevechten kunnen de mensen de medische hulp die er nog is vaak moeilijk bereiken. Vroeger kon iedereen hier binnen een half uur bij een ziekenhuis zijn. Nu moeten mensen vanweg de veiligheid in Jemen soms meer dan 5 uur rijden door de bergen. In conflict gebieden is het gebrek aan medische zorg vaak dodelijker dan geweld.

Daarom gaat artsen zonder grenzen hun uiterste best doen om medische hulp te bieden. Iedereen heeft recht op medische zorg.

De ZWO heeft 100 Euro overgemaakt


 

Afghanistan:

Chaotische taferelen bij het vliegveld van Kaboel. Wanhopige mannen, vrouwen en kinderen die hopen op een plekjein een vliegtuig. Schokkende beelden die we allemaal konden zien op de TV. Een aanslag met vele doden en gewonden. Met steun van Kerk in Aktie bereiden partnerorganisaties in de regio, in Europa zich voor om Afghaanse vluchtelingen te ondersteunen en hen te voorzien van onderdak, voedsel, zeep, schoon drinkwater en hygiënische voorzieningen . We kregen een dringende oproep om deze actie te steunen.

Voor 60 Euro is er een pakket met de eerste levensbehoeften als voedsel en dekens voor een gezin op de vlucht.

De ZWO heeft 240 Euro overgemaakt voor 4 pakketten.


 

Beste gemeenteleden

Langs deze weg willen we u als gemeente bedanken voor de giften die regelmatig binnen komen op de bankrekening van de ZWO. Door u kunnen we doorgaan met de maandelijkse donaties!

Samen zijn we kerk en komen we op voor onze naasten in nood.

Namens de ZWO commissie.

 

terug