Giften diaconie juni/juli Giften diaconie juni/juli

Bericht vanuit de diaconie.

Hadassa is een kleinschalige woon en werkvoorziening voor jonge vrouwen die onvoldoende vaardigheden hebben ontwikkeld om zelfstandig te kunnen leven. Vaak voortkomende vanuit een onveilige thuissituatie, traumatische of een langdurige psychische druk. Op de hoeve is het momenteel zwaar voor d ejonge vrouwen: weinig tot geen bezoek, in veel situaties 1,5 meter afstand, beperkingen m.b.t. verlof en een algemene onzekerheid over het Coronavirus en de ontwikkeling daarvan. Ook merken de vrouwen dat de begeleiders anders aanwezig zijn. Waar er een aantal weken geleden meerdere begeleiders tegelijk aanwezig waren, is er nu veel vaker maar één begeleider. Kortom de steun die er was is nu echt even anders en minder toegankelijk.

Vanuit de diaconie hebben we gemeend dat de avondsmaalscollecte van 21 juni hier naar toe moest. Er is 100,00 euro overgemaakt.

De kwartaal gift voor het derde kwartaal gaat naar Kerk in Actie en dan met name voor het binnenlandse diaconaat.

Deze is in juli bedoeld voor de zomervakantie.

Een tas vol vakantiepret voor kinderen in armoede.

Maar liefst één op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Wanneer in de zomervakantie hun klasgenootjes uitvliegen naar zonnige oorden, blijven zij achter. Samen met de plaatselijke kerken verrast Kerk in Actie jaarlijks vijfduizend kinderen die opgroeien in armoede kort voor de vakantie met een vakantietas. Kerk in Actie zorgt voor een vrolijke rugzak, lokale kerken vullen deze met leuke cadeautjes en kortingsbonnen voor bijvoorbeeld een ijsje , het plaatselijke zwembad of een pretpark in de buurt.

Er word 150,00 euro overgemaakt om zoveel mogelijk kinderen blij te maken met een tas vol vakantiepret.


 

Hartelijk dank voor uw gaven.

Met een groet vanuit de diaconie.

terug